Janmaat neemt prijs in ontvangst met dubbele gevoelens

Ook dit seizoen is Daryl Janmaat een van de weinige lichtpuntjes in het dramatische seizoen van Newcastle United. Vorig seizoen werd de rechtsback van onder meer SC Heerenveen en Feyenoord uitgekozen tot North East Player of The Year en mag deze prijs zondagavond in ontvangst nemen.

De prijs die wordt uitgereikt aan de best presterende speler van een profclub uit het noordoosten van Engeland is dit jaar voor Janmaat en zelf is hij daar best verbaasd over. ‘Ik ben best verrast dat ik deze prijs gewonnen heb. Ik heb gezien welke spelers deze prijs eerder hebben binnengesleept, dit is echt een grote eer voor mij’, zo zegt Janmaat die nu in een adem genoemd mag worden met Alan Shearer en Shay Given.

Ook reageert de rechtsback op de ontwikkelingen van zijn club het afgelopen jaar en het mislopen van het EK met het Nederlands elftal. ‘Het is een gek jaar geweest. We hebben als Newcastle niet erg goed gespeeld en ook weinig wedstrijden gewonnen. Dus het voelt best gek om nu een prijs in ontvangst te neme’, zo spreekt Janmaat in gesprek met Mirror Sport. ‘Het is ook een moeilijke periode voor mijzelf geweest. We hebben ons niet weten te kwalificeren met Oranje voor het EK 2016. Dat is niet normaal voor een land als Nederland. Dus nu moeten we ons richten op plaatsing voor het WK in Rusland’.

Praat Mee!