Ziyech na keuze voor Marokko: ‘Teleurgesteld in de KNVB’

Hakim Ziyech heeft zondag in gesprek met ELF zijn ongenoegen geuit over de handelingswijze van de KNVB. Volgens de middenvelder werd hij slecht behandeld door de Nederlandse voetbalbond. Mede doordat er volgens de jongeling niet naar hem omgekeken werd heeft de revelatie op het middenveld bij FC Twente gekozen voor Marokko. 

‘De KNVB keek nooit naar mij om, dat is een hard gelach. Ik mocht enkele keren met Jong Oranje mee en mocht zo af en toe met de beloften mee. Ook dankzij mijn blessure moest ik al snel een streep zetten door Oranje, maar zoals ik heb geleerd gebeuren dingen altijd met een reden. Het heeft zo moeten zijn, maar ik ben wel enorm teleurgesteld in de KNVB’, begint Ziyech.

‘Zelfs voor een volgende reeks interlands met Oranje zag Blind me niet staan, terwijl ik gewoon de lijn doortrok van vorig seizoen. Dat was voor mij de druppel. Toen was het voor mij duidelijk dat ik voor Marokko moest kiezen en lichtte ik mijn familie in. Mijn famiie en vrienden gaven aan dat ik altijd mijn hart moest volgen, en dat was met Marokko altijd al wel zo geweest.’

Praat Mee!