VIDEO | Oranje Leeuwinnen stunten tegen WK-finalist

VIDEO | Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondag een verrassende oefenzege geboekt op vice-wereldkampioen Japan. In het stadion van FC Volendam was Oranje met 3-1 te sterk voor de Aziatische vrouwen, die zich in tegenstelling tot Nederland reeds hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. 

De wedstrijd in het stormachtige Volendam ging voortvarend van start voor de Nederlandse voetbalsters. Al na vier minuten wist Lieke Martens het eerste doelpunt van de wedstrijd te produceren, nadat zij door Daniëlle van de Donk in de diepte was weggestuurd. De aanvalster rondde bekwaam af in de verre hoek en zette daarmee de toon voor het vervolg van de wedstrijd. Na 21 minuten moest de Japanse doelvrouw opnieuw capituleren, dit keer op een schot van Manon Melis: 2-0.

Japan kopieerde Oranje in de tweede helft door vroeg te scoren. Mizuho Sakaguchi kon niet missen, nadat Loes Geurts uit haar doel was gekomen: 2-1. Het bleek voor Japan uiteindelijk niet meer dan een schrale troost te zijn, want nadat Martens ruim tien minuten voor tijd in de zestien werd gevloerd, mocht Melis haar tweede doelpunt van de wedstrijd aantekenen vanaf de stip. De topscorer aller tijden van de Oranje vrouwen schoot de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek: 3-1.

Melis bezorgde haar team daarmee de eerste zege op Japan in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. De nummer vier van de wereld was afgelopen zomer op het WK nog een sta-in-de-weg. In de achtste finale was Japan met 2-1 te sterk voor Nederland. De hoop op het bereiken van de Olympische Spelen is desondanks nog levend. Begin maart strijden de Oranje Leeuwinnen samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om het laatste ticket naar Rio.

Samenvatting Oranje vrouwen – Japan

Bekijk hieronder de samenvatting van het oefenduel van de Oranje vrouwen.

 

Praat Mee!