Contactlens zit Rekik dwars: ‘Weet niet of dat zijn fout kan verklaren’

Mede door een zwak optreden van Karim Rekik kwam Olympique Marseille zaterdagavond tegen AS Monaco niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De Nederlandse verdediger ging bij de 2-3 van Fabio Coentrao niet helemaal vrijuit, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan na de wedstrijd. Zijn trainer Michel zocht tegenover L’Equipe naar een verklaring voor de off-day van Rekik.

De 52-jarige oefenmeester wees de Franse sportkrant erop dat Rekik tijdens de wedstrijd last ondervond van een contactlens die niet goed zat. ‘Hij had problemen met één oog en vroeg voor de derde tegengoal al om een wissel’, zei Michel. Die wissel kwam uiteindelijk één minuut te laat, want bij de laatste actie van Rekik maakte Coentrao dankbaar gebruik van het beperkte zicht van de Oranje-international door de 2-3 aan te tekenen voor zijn ploeg.

‘Ik weet niet of de problemen met zijn oog ook de goal van Coentrao kunnen verklaren’, ging Michel verder over Rekik. De Spanjaard was sowieso niet te spreken over zijn achterhoede. ‘Als je dan toch drie keer scoort, dan moet je zorgen dat je de wedstrijd ook daadwerkelijk wint. Verdedigend moet het beter. Na de 3-3 waren we de weg kwijt.’

Praat Mee!