Van Gaals Manchester heeft laagste goals-per-wedstrijd gemiddelde ooit

Het Manchester United onder leiding van Louis van Gaal heeft dit seizoen het laagste goals-per-wedstrijd gemiddelde ooit in thuiswedstrijden van de Premier League. Ook zijn de schoten op goals een half zo veel als het Manchester United onder Sir Alex Ferguson.

Met een gemiddelde van slechts 1.29 goals per wedstrijd is dit tot nu toe het slechtste seizoen van United ooit in de Premier League als het op thuisdoelpunten aankomt. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen West Ham (0-0) hielp het gemiddelde niet omhoog. Ook rekende Opta uit dat het aantal schoten per wedstrijd slechts op 7.4 komt wat een halvering is van het United vijf jaar geleden onder Sir Alex Ferguson, 15.3 schoten per wedstrijd.

Na de wedstrijd tegen West Ham was Van Gaal niet onder de indruk van de statistieken. “Ik snap niet dat iedereen steeds roept dat we moeten aanvallen, wij waren het aanvallende team en niet West Ham. Niet alleen in deze wedstrijd maar in elke wedstrijd zijn wij het dominante team. We domineerde de tweede helft, alleen je moet scoren. Met de kansen die wij creëren zouden we bovenaan moeten staan in de League, maar je moet ze wel maken.” aldus Van Gaal.

Praat Mee!