Wijnaldum blinkt uit bij Newcastle tegen Liverpool

Newcastle United boekt vandaag een overwinning tegen het Liverpool van Jurgen Klöpp. Mede door een uitstekend spelende Georginio Wijnaldum die beide doelpunten voor zijn rekening nam won Newcastle uiteindelijk met 2-0.

Met onder andere Daryl Janmaat, Georgino Wijnaldum, Vurnon Anita en Siem de Jong in de basisopstelling begon Newcastle United met een oranje getint elftal tegen Liverpool. In de eerste helft ging het nog gelijk op en de teams gingen ook met een 0-0 de rust in. Halverwege de eerste helft kwam Newcastle dan toch op voorsprong in de ’69e minuut. Wijnaldum controleerde een voorzet van Sissoko voorbij Lovren en schoot, via het lichaam van Skrtel raak.

Liverpool probeerde nog de druk op te voeren tegen een vermoeid Newcastle maar kwam niet meer tot scoren. In de absolute slotfase zorgde Newcastle met een counter ook nog voor de 2-0. Na een pass van wederom Sissoko stifte Wijnaldum de bal over de uitkomende Mignolet. Een grote overwinning voor het Newcastle United van Steve McLaren. Voor het Liverpool van Jurgen Klöpp is dit de eerste uit nederlaag als coach sinds zijn aantreden.

 

Praat Mee!