De Roon: Het is nog te vroeg voor Oranje

We waren hem al een beetje uit het oog verloren maar afgelopen weekend maakte Marten de Roon zijn eerste doelpunt voor Atalanta Bergamo in de Serie A. Een moment om nooit te vergeten voor de 24-jarige oud speler van Sparta Rotterdam en Heerenveen.

De Roon is nu al een sensatie bij Atalanta Bergamo en wordt in de Serie A gezien als beste aankoop qua prijs/kwaliteitsverhouding. “Van Heerenveen naar Atalanta, dat had niemand zich kunnen bedenken”, blikt hij terug. “Vooral in het begin was het wel lastig, want de taal is een behoorlijk probleem. Maar inmiddels heb ik dat redelijk onder controle en gaat het op het veld ook wel aardig. Al is dat wel snel om iemand in Oranje te schrijven. In Italië komt de geruchtenstroom heel snel op gang. Daar ben ik zelf niet heel erg mee bezig, maar het is wel leuk dat het vanaf het begin zo goed gaat. We zien wel wat het verder brengt.” zo vertelt De Roon in een gesprek met FC Afkicken.

Tegen Palermo maakte De Roon afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor Atalanta, ook was hij verantwoordelijk voor een assist. Na de 3-0 zege werd hij bovendien tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen.

 

Praat Mee!