Fenerbahçe – Celtic preview: gelijkspel is genoeg voor de Turken

De club uit Turkije heeft aan een gelijkspel tegen Celtic genoeg voor plaatsing in de volgende ronde van de Europa League. Doordat Celtic na de wedstrijd tegen Ajax al is uitgeschakeld (0-2) lijkt de wedstrijd al gespeeld. 

Het team van trainer Vitor Pereira zal aantreden zonder de geblesseerde Oranje-ster Robin van Persie. Ook zijn de sterspelers Simon Kjaer en Nani er niet bij wegens schorsingen.

Fenerbahçe middenvelder Mehmet Topal neemt de wedstrijd nog wel erg serieus. “De wedstrijd tegen Celtic is één van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen voor ons. We gaan voor de eerste plek in de groep.” aldus Mehmet vooraf aan de 200ste UEFA competitie wedstrijd var de club.

Voor de spelers van Celtic zal deze wedstrijd gebruikt worden om Europese ervaring op te doen. “Met een goed resultaat krijg je meer zelfvertrouwen. Iedereen ziet dat we moeten verbeteren en met een Europese wedstrijd leer je meer over je team.” vertelt Celtic coach Ronny Deila aan de vooravond van de Europa League wedstrijden.

De aftrap tussen Fenerbahçe – Celtic zal om 19:00 Nederlandse tijd plaatsvinden in het Şükrü Saracoğlu stadion.

Praat Mee!