Ajax spits: Oranje mist Internationale ervaring

We zijn nog steeds bezig met de verwerking maar Nederland gaat niet naar het aankomende EK in Frankrijk. Ajax-spits en Pools international Arek Milik heeft wel een ticket voor het voor het toernooi. 

Polen heeft zich knap weten te kwalificeren in een poel met onder andere wereldkampioen Duitsland. Het werd tweede en bleef zo onder andere Ierland en Schotland voor. “Ik had daar vooral al een goed gevoel over”, zegt Milik in een interview met Voetbal International. ,,We hebben een jonge nationale ploeg, maar desondanks beschikken we over aardig wat ervaring. Dat is het verschil met het Nederlands elftal.”

De Poolse spits ziet nog wel een mooie toekomst voor Oranje. “Nederland heeft altijd talent in huis gehad en dat is nu ook weer het geval. Maar veel van die spelers zijn nog net te jong om stabiel te presteren op een hoog niveau.”

Arek Milik bewondert het Nederlandse voetbal en twijfelt er niet aan dat de leeuwen er weer bovenop komen. “Ik heb diep respect voor de prestaties van een relatief klein land als Nederland. Jullie voetbalcultuur is ongelooflijk”

Wij gaan Arek zeker volgen dit voorjaar in Frankrijk.

Praat Mee!