Stekelenburg: ‘Malta, tja dat is een voordeel en een nadeel’

VIDEO | Voor Oranje onder 17 staat het Europees Kampioenschap op Malta voor de deur. De spelers van bondscoach Maarten Stekelenburg spelen aankomende vrijdag hun eerste wedstrijd tegen Turkije. In gesprek met Ons Oranje blikt de coach vooruit op het toernooi.

‘Malta is denk ik het zwakste land’, zegt de keuzeheer van de jonge Oranje-leeuwen. ‘Die zitten bij ons in de poule. Dan kun je zeggen dat is een voordeel. Aan de andere kant, daar wint iedereen van, dus dat is een nadeel’, klinkt Stekelenburg Cruijffiaans.

‘Ik vind dat wij gewoon een heel goede groep hebben, dat hebben we in de kwalificatie ook laten zien. We hebben een hoog niveau gehaald, en dat zullen we weer moeten halen om kans te maken’, aldus Stekelenburg.

Ook aanvoerder Keziah Veendorp denkt niet dat Oranje zo maar even het toernooi wint. ‘Ik verwacht dat we goede tegenstanders hebben. We zullen ze zeker niet onderschatten. Iedere ploeg is goed, anders speel je geen EK’, zegt hij. ‘Waar wij goed in zijn? Voetballen. Wij zijn Nederland.’ (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!