Inzetbaarheid Robben dit jaar nog onzeker

Zaterdagmiddag neemt koploper in de Bundesliga Bayern München het op tegen FC Ingolstadt 04. Op papier lijkt het een makkelijke tegenstander maar Pep Guardiola is onder de indruk van de tegenstander.

“FC Ingolstadt 04 heeft het tot heden erg goed gedaan”, vertelde Pep tijdens de persconferentie. “Ze spelen agressief, maar het ontbreekt ze nog aan doelpunten. Dat betekent echter niets”. Na een wedstrijd in de Champions League is het altijd een beetje moeilijk. We spelen tegen een ploeg die weinig doelpunten tegen krijgt. Ze hebben een geweldige mentaliteit.”, aldus de Spaanse oefenmeester.

Guardiola kan in de wedstrijd niet beschikken over Franck Ribéry en Mehdi Benatia. “We hebben op dit moment nog dertien spelers over maar we hebben meer fitte spelers nodig op langer termijn.”

Ook het meespelen van Arjen Robben is onzeker. Of hij dit jaar nog in actie komt? “We moeten wachten en maar zien”, zei Guardiola daarover. Bayern speelt voor de winterstop nog tegen Darmstadt ’98 en Hannover 96. “Ik weet het echt niet”, zei Guardiola hij over Robben.

Praat Mee!