Ruim 300 miljoen euro te verdelen bij EK

De uitschakeling van Oranje voor het komende EK in Frankrijk is niet alleen teleurstellend in sportief opzicht, ook de KNVB loopt miljoenen mis aankomende zomer.

Alle 24 landen die volgend jaar deelnemen aan het EK voetbal in Frankrijk mogen elk ruim 300 miljoen euro verdelen. Alle deelnemende landen zijn verzekerd van een startbedrag van maar liefst 8 miljoen euro. De winnaar strijkt maximaal een bedrag op van 27 miljoen. Dat maakte de Europese voetbalbond UEFA vrijdag bekend na een vergadering in Parijs, waar zaterdag de loting voor de groepsfase plaats zal vinden.

Een overwinning in de groep wordt beloond met 1 miljoen, bij een gelijk spel delen beide landen dit bedrag. Alle zestien landen die zich plaatsen voor de achtste finales krijgen allemaal 1,5 miljoen euro. De acht kwartfinalisten strijken 2,5 miljoen op, alle halvefinalisten 4 miljoen. De twee landen die uiteindelijk op 10 juli in het Stade de France in de finale staan, voetballen om een hoofdprijs van 8 miljoen euro. Niet getreurd voor de verliezer, deze ontvangt alsnog 5 miljoen.

 

Praat Mee!