De beste voetballers komen uit Amsterdam

Volgens de statistieken komen de beste voetballers uit Amsterdam. Bij alle Eredivisie-clubs is er wel een speler te vinden die opgegroeid is in de hoofdstad. Veel van de voetballers begonnen op de bekende Amsterdamse pleintjes.

Zo ook Ajax-speler Kenny Tete. Tegen Het Parool vertelt hij het volgende: “Op dat pleintje in de Indische Buurt heb ik leren voetballen, en niet bij een club. En het leuke is: bijna iedereen met wie we daar speelden, is prof geworden. Het niveau was heel hoog en er werd echt op het scherpst gespeeld. Slidings, trucjes; alles kwam voorbij. De wil om te winnen is daar ook echt gekweekt.”

Volgens Maarten Stekelenburg, voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax begint het natuurlijk met de getallen, Amsterdam heeft de meeste inwoners. Daarnaast is het goed dat de talenten tegen elkaar spelen “AFC tegen DWS en Zeeburgia, allemaal teams die uitkomen op een hoog niveau. Goede spelers die met elkaar trainen of tegen andere goede voetballers hun krachten meten, worden uitgedaagd. Daar word je beter van en daardoor ontwikkel je je sneller.”

Dat veel talenten van de Ajax school afkomen is volgens Maarten ook niet heel vreemd “Je zou ook kunnen zeggen dat Ajax de enige profclub in Amsterdam is, terwijl Rotterdam er drie heeft”

 

 

 

Praat Mee!