Ophef bij NEC om smakeloze MH17-vergelijking

SC Cambuur haalde tegen NEC Nijmegen de eerste overwinning van het seizoen. Niet de overwinning van de Leeuwarders maar een incident rond Navarone Foor hield de gemoederen flink bezig. Niet door de bebloede Foor maar wegens quotes van NEC-directeur Bart van Ingen.

Foor, die na de wedstrijd het veld verliet met een bebloede neus zou in eerste instantie geraakt zijn door een voorwerp dat gegooid zou zijn vanuit het uitvak met eigen fans. Echter was het medespeler Lucas Woudenberg die Navarone weg wou halen bij een teleurgesteld publiek. “Navarone heeft tegenover ons verklaard dat Woudenberg hem per ongeluk heeft geraakt. Dat is wat de speler heeft gezegd en daar laat hij het bij”, aldus Van Ingen bij Omroep Gelderland.

Maar de uitspraak die de directeur daarna deed, liet op Twitter vele wenkbrauwen fronsen. “Waarom ik geen contact zoek met de supporters? Ik kan natuurlijk geen 150 man interviewen. Dit is wat het is en ik begrijp de vragen, maar bij de MH17-ramp weten we ook niet precies wat er is gebeurd”, zou Van Ingen hebben gezegd volgens de regionale omroep. Inmiddels heeft Omroep Gelderland de laatste, smakeloze citaten verwijderd.

Van Ingen heeft gereageerd via Twitter en distantieert zich van de citaten die zijn gebruikt.

 

Praat Mee!