Ruzie met Ronaldo was reden voor vertrek Van Nistelrooy

Ooit scoorde Ruud van Nistelrooy aan de lopende band bij zijn oude club Manchester United maar vertrok ooit plots naar Real Madrid. Een ruzie met trainer Sir Alex Ferguson zou één van de redenen zijn, maar naar de ware reden was het altijd gissen.

Niet de ruzie met zijn coach bij de club uit Manchester zou de oorzaak zijn voor vertrekt maar een ruzie met de Portugese Cristiano Ronaldo. De Spaanse Guillem Balague die de biografie van Ronaldo schrijft vertelt dat de Nederlander en Portugees niet door één deur konden. De oud PSV-speler was namelijk de grote man op Old Trafford maar toen was daar een jonge vleugelspeler die vaak voor eigen succes ging.

 

Volgens oud centrale verdediger Rio Ferdinand hadden de spelers meerdere malen ruzie met elkaar. Één keer schopte Ruud naar Cristiano, om hem te beschermen zou Rio op zijn beurt Ruud een trap hebben gegeven. “Toen deelde Ruud een klap aan mij uit, maar hij miste.”

Het viel materiaalman Alex Wylie vooral op dat coach Ferguson vaker opkwam voor Ronaldo. “Het was duidelijke dat Ferguson een speciale band had met Ronaldo, soms grapten andere spelers dat hij zijn vader was.”

 

Praat Mee!