De Boer tevreden met afgeleverde internationals

Het einde van het jaar is nabij en dus is het tijd voor Frank de Boer om de balans op te maken. Tevreden kijkt de Ajax-trainer niet terug op de prestaties van zijn ploeg in 2015.

Voor het eerst won Ajax onder leiding van De Boer geen landstitel en in het huidige seizoen loopt alles ook niet op rolletjes. De ploeg uit Amsterdam is klaar in de Europa League en ook in de KNVB komt er geen volgende ronde. “Nee, je kunt niet tevreden terugkijken natuurlijk”, vertelt De Boer tegenover Ajax TV.

“Oke, we staan bovenaan in de competitie maar het seizoen duurt nog lang, maar we zitten niet meer in de beker en de Europa League dus uiteindelijk kunnen we niet tevreden zijn.”

Wel kijkt de trainer met een positieve blik vooruit “We hebben veel internationals afgeleverd aan het Nederlands Elftal en de potentie in de groep is groot”. Toch blijft De Boer ook erg kritisch naar zijn ploeg en verwacht meer van de Oranje-spelers “Je bent nu internationals, dan moet je ook zorgen dat je zo behandeld wordt. Er wordt nu meer gevraagd en dat in de tweede seizoenshelft moeten gebeuren.”

Praat Mee!