Blind gaat praten met Nederlandse topclubs

Deze winter gaat bondscoach Danny Blind langs bij de top drie van de Nederlandse Eredivisie: Ajax, PSV en Feyenoord. Zo bevestigd de oefenmeester in Voetbal International

Blind wil van de hofleveranciers in Oranje weten hoe het ervoor staat met de beschikbaarheid en belastbaarheid van spelers. “En het is sowieso goed om met de technische mensen van de topclubs te praten over de ontwikkeling van hun Oranje-internationals”, aldus de oefenmeester.

Half mei staat er een trainingskamp van Oranje gepland en Nederland zal waarschijnlijk die of vier vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen. “We benaderen de duels alsof het kwalificatiewedstrijden zijn. Het is van groot belang dat we met de sterks mogelijke ploeg voor de dag komen.” legt Blind uit.

Ook wil hij het met de clubs hebben over de afmeldingen van veel spelers bij Nationale jeugdteams. “Dat kan niet. Bij het grote Oranje hebben we daar geen last van, maar het moet bij jeugdploegen geen gewoonte worden. Het is belangrijk dat we daarover met de clubs gaan praten”

Nederland speelt de eerstvolgende oefenwedstrijd op 25 maart tegen Frankrijk. Vier dagen wacht Engeland. De kwalificaties voor het WK 2018 beginnen voor Oranje op 6 september tegen Zweden.

 

Praat Mee!