Van Hooijdonk: ‘Ajax wordt landskampioen’

Het was voor het eerst na vier kampioenschappen dat niet Ajax maar PSV de titel in de Eredivisie pakte. Een incident volgens Pierre van Hooijdonk. De lange spits ziet Ajax dit seizoen weer als grote favoriet voor de eindzege in de competitie. 

De oud-Feyenoorder schat de kansen van de Amsterdammers hoger in als die van concurrenten PSV en Feyenoord. “Ajax wordt landskampioen. Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd en dat denk ik nog steeds”, schrijft Van Hooijdonk in zijn column voor Voetbal International. “Daar doet de nederlaag van afgelopen zonder bij FC Utrecht niet aan af.”

Volgens Van Hooijdonk heeft Ajax een behoefte aan een echte spits. Haalt Ajax in de winterstop een echte nummer 9 dan kent Pierre geen twijfels meer. “Ze hebben in Amsterdam individueel de beste spelers en in elke linie iemand die een doelpunt kan maken. Maar met een spits erbij kunnen ze het PSV erg lastig maken.”

Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop staat Ajax bovenaan in de competitie, met twee punten voorsprong op Feyenoord. PSV volgt op de derde plaats met drie punten achterstand op de koploper.

 

Praat Mee!