Memphis daagde Van Persie uit ‘Spelen grote jongens bij Fenerbahçe?’

Tijdens een partijspel op de laatste training voor Kazachstan zouden Memphis (Depay) en Robin van Persie met elkaar gebotst zijn. Een niet gegeven bal van Memphis op de vrijstaande Van Persie was de aanleiding voor een discussie. Maar volgens de VI is er meer gebeurd dan dat.

Eerder was het bondscoach Danny Blind die het incident bagatelliseerde in oktober afgelopen jaar. De speler van Manchester United koos op de training niet voor een bal op de vrijstaande Fenerbahçe speler maar voor een hakje op Jaïro Riedewald. Op de trainingsveld ontstond hierdoor een discussie tussen beide spelers dat nog doorging tot aan het diner.

Tijdens het betreffende diner zou Van Persie aan Memphis gevraagd hebben of hij een grote jongen denkt te zijn. Waarop Memphis zou hebben geantwoord: “Spelen grote jongens dan bij Fenerbahçe?”

Coach Danny Blind zou beiden spelers hebben gestraft. Van Persie mocht slechts vlak voor tijd invallen in de wedstrijd tegen Kazachstan en Memphis zat een maand later niet bij de voorselectie voor het oefenduel tegen Wales en Duitsland.

Praat Mee!