Chinezen bieden elf miljoen voor Van Persie

Slechts een half jaar geleden maakte Robin van Persie de overstap van Manchester United naar Fenerbahçe maar kan niet altijd rekenen op veel speelminuten bij de Turkse club. Volgens diverse media wordt de Oranje-spits nu in verband gebracht met een Chinese club die inmiddels al een bod uitgebracht hebben van elf miljoen euro.

Het Chinese Shanghai SIPG zou graag Europese sterspelers aantrekken om het image van het Chinese voetbal wat op te poetsen en willen hiervoor diep in de buidel tasten. Eerder werden al Wayne Rooney en John Terry in verband gebracht met duizelingwekkende bedragen voor een transfer naar China. Volgens diverse bronnen heeft de club het nu gemunt op Robin van Persie en zijn teamgenoot Nani.

De club uit Shanghai zou ongeveer 11 miljoen euro neer willen tellen voor Van Persie en nog een 11 miljoen voor Nani. Dit zou voor Fenerbahçe niet genoeg zijn die minimaal 30 miljoen euro vraagt voor beide spelers.

Het is het de vraag of de topscorer aller tijden van Oranje daarvoor openstaat. Shanghai is de huidige nummer twee in de Chinese competitie en heeft met Dario Conca en Asamoah Gyan twee bekende namen in de selectie zitten. Sven-Göran Eriksson is de trainer.

Praat Mee!