Mourinho bereikt een akkoord met Manchester United

Het is aan de Amerikaanse eigenaren van Manchester United om Jose Mourinho aan te stellen als nieuwe manager van de club. Mourinho en de club uit Manchester zouden al tot een akkoord zijn gekomen. Het hangt nu af van het aanblijven van de huidige coach Louis van Gaal.

Volgens het Engelse blad The Sun hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen de deze week ontslagen Chelsea coach en vice-voorzitter Ed Woodward. Een definiet besluit om Van Gaal te vervangen voor Mourinho is nou aan de familie Glazer. Dit zou afhangen van het resultaat op Boxing Day tussen Manchester United en Stoke City. Waar Van Gaal zijn laatste kans krijgt.

De directie op Old Trafford heeft lang achter de Nederlander gestaan maar het verlies (2-1) tegen Norwich afgelopen zaterdag was de derde nederlaag op rij voor de ‘Rode Duivels’ en het vertrouwen in de coach begint langzaam weg te vloeien.

Uit een onderzoek komt naar voren dat 88 procent van de trouwe United fans het liefst zien dat Van Gaal direct ontslagen zou worden. Het vertrek van de Nederland lijkt dus een kwestie van tijd waarbij Mourinho klaar zou staan op hem op te volgen.

Praat Mee!