Koeman: ‘Ik wist dat het een moeilijk seizoen zou worden’

Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij ervan uit ging dat het met Southampton een moeilijk seizoen zou worden. Vorig seizoen behaalde The Saints nog een zevende plek in de Premier League, een record voor de club. Maar nu, met zes wedstrijden zonder overwinning hangen er donkere wolken boven de Nederlander.

“Eerlijk, ik had dit verwacht. De verwachtingen waren na vorige seizoen hoger als normaal is voor een club als Southampton” vertelt Koeman na de 2-0 verlies tegen Tottenham. “Het tweede seizoen is altijd moeilijker voor spelers, moeilijker voor een team die beter presteerde dan voorspeld. Daardoor maak je indruk op de tegenstander, dit seizoen doe je dat niet meer. Je moet je anders opstellen in de wedstrijd, je moet harder werken en agressiever zijn.”

“Dit seizoen is anders dan het vorige, er zijn goede spelers weggegaan en nieuwe spelers zijn gekomen” gaat Koeman verder. “We zijn het seizoen begonnen met veel nieuwe spelers maar ik geloof in de kwaliteit van deze spelers. Misschien moeten we een nieuwe speelstijl hanteren, aangepast aan deze spelers. Dat is de vraag die ik mijzelf nu stel.” aldus de oud Barcelona-speler.

Praat Mee!