Strootman hoopt snel terug te keren bij AS Roma

Kevin Strootman hoopt snel terug te keren bij zijn club AS Roma. De Nederlander heeft veel last gehad van blessureleed en ging voor de derde keer onder het mes maar werkt nu hard aan zijn revalidatie. 

In maart van vorig jaar scheurde de middenvelder zijn kruisband af en had gehoopt in november 2014 zijn rentree te maken, drie maanden later was het helaas opnieuw raak. In de wedstrijd tegen Fiorentina in de Serie A kreeg Strootman een schop tegen zijn knie en werd er een tweede operatie ingepland. De oud PSV-speler is op zijn Facebook pagina open over zijn herstel;

“We hebben over heel Europa informatie proberen te verzamelen over hoe we het beste de revalidatie konden gaan aanpakken. De conclusie was helaas dat er opnieuw geopereerd moest gaan worden. Dat was de enige manier om mijn kruisband weer te laten herstellen”, vertelt Strootman.

“Ik train nu weer op het veld. Ik hoop dat de laatste stappen van mijn revalidatie ook zo voorspoedig gaan, zodat ik weer snel kan aansluiten bij de groep. Dat is wat elke voetballer wil en wat ik het meest heb gemist in de afgelopen twee jaar.”

Strootman beleeft op dit moment een zware periode in zijn carrière. “We zitten nu vier maanden na de derde operatie. Over een maand moet ik kijken waar ik fysiek gezien sta. Dit is een lastige periode”, besluit de Oranje-international.

Praat Mee!