Stekelenburg: ‘Wij moeten niet in paniek raken’

Keeper Maarten Stekelenburg heeft zijn team bij Southampton laten weten dat ze niet in paniek moeten raken na zes wedstrijden zonder overwinning. Het zit om dit moment niet mee met de club maar dat zou zomaar weer om kunnen draaien. The Saints staan twaalfde in de Premier League na zeventien wedstrijden. “We moeten kalm blijven en er is geen reden tot paniek. Het helpt ons niet als we in paniek raken” laat Stekelenburg weten aan de Britse media.

“Als je een wedstrijd verliest en de resultaten zijn niet zo als je zou willen is dat altijd vervelend. Het vertrouwen gaat omlaag als je geen resultaten haalt” gaat de Oranje-international verder. “Om het tij te keren moet je hard werken en dan komen de resultaten vanzelf.” De Nederlander hoopt aankomende wedstrijd tegen Arsenal weer op de bank te zitten na een teenblessure. “Het is een onderdeel van het voetbal. Het is altijd lastig en frustrerend als je het team niet kan helpen. Maar ik ben weer blij dat ik fit ben.”

De keeper, die op huurbasis van Fulham is overgekomen laat weten dat coach Ronald Koeman hun speelstijl niet om zal gooien de komende wedstrijden. “Iedereen verwacht dat Arsenal gaat winnen, maar het is aan ons om Arsenal met onze tactiek te verslaan.” aldus de 33-jarige Stekelburg.

 

 

 

Praat Mee!