Ziyech is het ultieme koopje deze winter

Hakim Ziyech staat aan de vooravond van een vertrek bij FC Twente. Bij de club staat de middenvelder in de etalage en staat zelf ook open voor een vertrek naar een mooie club. Diverse buitenlandse media hebben de uitblinker van Twente inmiddels in het vizier. 

‘Stel je eens voor: jouw club is in januari op zoek naar een creatieve middenvelder. Het is bijna niet te geloven, maar op dit moment is er een jonge speler van wereldklasse te koop die dit seizoen bij heeft gedragen aan liefst 83 procent van alle doelpunten van zijn team. Hij mag bovendien voor een zeer schappelijke prijs vertrekken. Klinkt als science fiction, hè?’, schrijft ESPN. 

’83 procent… Dat is een aantal waar zelfs Lionel Messi, Luis Suarez en Riyahd Mahrez op dit moment alleen maar van kunnen dromen. Toch is het geen grap: Hakim Ziyech, 22 jaar jong, heeft dit seizoen tien keer gescoord en gaf bovendien vijf assists. Zonder hem is Twente praktisch niets waard.’

ESPN voert een analyse uit op Ziyech en concludeert dat de international van Marokko geschikt zou zijn voor een team dat ‘snel, avontuurlijk’ voetbal speelt. ‘Het Liverpool van Jürgen Klopp schiet ons te binnen. ‘Cheap buy’ Ziyech zou een interessante optie kunnen zijn om de opvolger te worden van Philippe Coutinho, mocht de Braziliaan binnenkort vertrekken uit Engeland.’

Ziyech zou rond de €800,000 verdienen sinds hij zijn contract in 2014 tekende bij Twente. Twente hoopt rond de 10 miljoen euro te ontvangen voor de Marokkaans-international.

Praat Mee!