Anouk Dekker tekent contract in Frankrijk

FC Twente Vrouwen aanvoerder Anouk Dekker maakt in de winterstop een overstap naar Montpellier HSC. De 29-jarige tekent een contract voor anderhalf jaar bij de club uit de Franse competitie, zo laat FC Twente weten.

 

Anouk Dekker: “Na ruim acht jaar is het best moeilijk om afscheid te nemen van FC Twente, maar dit voelt voor mij als het juiste moment om deze stap te zetten. Ik ben trots op alles wat ik samen met mijn teamgenoten heb bereikt. De kampioenschappen waren natuurlijk hoogtepunten, maar zeker ook een ronde verder komen in de Champions League dit seizoen. Bij Montpellier had ik heel snel het juiste gevoel. De club is ambitieus en staat momenteel tweede in de competitie, achter Lyon. Bij Montpellier krijg ik de mogelijkheid om nog intensiever met voetbal bezig te zijn en om bovendien in een grote competitie te spelen. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging, maar natuurlijk zal ik FC Twente op de voet blijven volgen.”

Trainer Arjan Veurink: “Het is jammer dat we Anouk moeten laten gaan. Ze heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezichtsbepalende speelster binnen en buiten het veld. Anouk was in haar rol als aanvoerder belangrijk voor de speelsters en voor ons als staf. Deze kans om bij Montpellier te spelen gunnen we Anouk allemaal van harte. Het is aan ons om haar vertrek zo goed mogelijk op te vangen. Ik wens Anouk veel succes bij haar nieuwe club en ben ervan overtuigd dat ze het daar goed gaat doen.”

Oranje
Dekker maakte in het seizoen 2009/2010 haar debuut in het Nederlands elftal. Ze kwam in totaal 45 keer uit voor de Oranje vrouwen en was daarin vijf keer trefzeker. Afgelopen seizoen was Dekker met het Nederlandse team actief op het WK in Canada en in 2013 speelde ze met Oranje het EK in Zweden.

Praat Mee!