Oud-Ajacied maakt bizarre carrièreswitch als kickbokser

De voetbalwereld lag ooit aan de voeten van Andy van der Meyde, maar de oud speler van onder andere Ajax heeft door zijn intensieve privé leven nooit alles uit zijn voetbal carrière weten te halen. Na een real life soap en diverse TV-optredens kiest Van der Meyde nu voor een carrière als kickbokser. 

Voor velen komt de switch uit de lucht vallen. Heeft hij vroeger al eens iets met vechten gedaan? “Ja, veel vechten in kroegen enzo… Haha. Nee hoor.. Ik lijk Jeroen Zoet wel hè, of niet? Haha”, lacht hij voor de camera van FOX Sports. 

“Als je klaar bent met zo’n training, dan voel je je helemaal nieuw. Ik ben nu ook gestopt met roken. Ik vind het écht belangrijk dat ik fit ben, wil geen half werk afleveren”, vervolgt de zeventienvoudig Oranje-international, die in 2016 zijn eerste échte tegenstander treft. “Op 9 april wil ik er staan in de ring en ook een goede partij afleveren.”

“Die kick die je krijgt joh… Dat je in je eentje in de ring staat en dat het moet gebeuren. Laat het nu maar zien. Bij voetballen kon je nog wel eens rustig aan doen. Hier kan dat niet”, besluit Van der Meyde.

Praat Mee!