Van Gaal versus Hiddink ’the death or the gladioli’

De media weet het zeker, vanavond is het de ‘alles of niets’ wedstrijd van Louis van Gaal. Of zoals Louis het zelf zo mooi zou noemen ’the death or the gladioli’. Vanavond is de wedstrijd van het seizoen voor onze Louis. Hij neemt het met zijn Manchester United op tegen het Chelsea van onze andere landgenoot, Guus Hiddink. 

Al zeven wedstrijden heeft Louis van Gaal op rij niet gewonnen met zijn club, en staat nu onder hoogspanning in Manchester. De Britse tabloids waren er al vanuit gegaan dat de Nederlander dit weekend na de wedstrijd tegen Stoke City (2-0) al ontslagen zou worden, maar daar lijkt het vooralsnog niet op.

Ook bij Chelsea is de druk hoog. Met interim-trainer Hiddink moet de weg omhoog snel worden gevonden. In zijn eerste wedstrijd op de bank bij de Londenaren speelde Hiddink met 2-2 gelijk tegen Watford. “Iedere wedstrijd tussen Chelsea en United is belangrijk, maar deze in het bijzonder natuurlijk”, aldus Hiddink.

De spelers van Manchester United zouden achter hun coach blijven staan. Wayne Rooney sprak eerder al openlijk zijn steun uit en teamgenoot Michael Carrick steunde hem hierbij nadat er in de media was gesuggereerd dat de spelersgroep het vertrouwen in onze landgenoot waren verloten.  “Het getuigt van weinig respect voor ons. Het doet zeer. Zo zitten wij niet in elkaar”, zei Carrrick bij de BBC.  “We hebben al lang geen wedstrijd meer gewonnen en het is terecht als mensen kritiek hebben op ons spel. Het is een verschrikkelijke reeks die ons ook zeer doet”

Of de spelers na een eventueel vertrek van Van Gaal nog steeds zo positief zijn over hun trainer is nog maar te bezien. De wedstrijd Manchester United tegen Chelsea zal vanavond gespeeld worden op Old Trafford, de aftrap is om 18:30 uur Nederlandse tijd.

Praat Mee!