Oud-Ajacieden maken indruk in Engeland ‘echte krijgers’

Afgelopen zomer werden oud-Ajacieden en teamgenoten bij de Belgische nationale ploeg, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen met elkaar herenigd. Jamie Redknapp, voormalig Engels international is onder de indruk van de twee verdedigers van Tottenham Hotspur. 

Vooral over Alderweireld is opvallend bezig dit seizoen. “Tottenham zou zo maar eens een troonopvolger gevonden kunnen hebben. Ik speelde bij de Spurs samen met Ledley King en dat was een fantastische verdediger”, schrijft Redknapp voor The Daily Mail. “Alderweireld moet wel de beste verdediger van Tottenham zijn sinds King.”

Redknapp moest in het begin nog wel even wennen aan de ploeg uit Londen. “In mijn ogen ontbrak het sinds King aan een leider. Daarom is Alderweireld een van de beste aankopen van het seizoen. En hij haalt het beste naar boven in Vertonghen. Samen zijn die grote Belgen echte krijgers.”

Tottenham speelt dit jaar goed voetbal en staat derde in de Premier League, vier punten achter koploper Arsenal. “Alderweireld is een belangrijk onderdeel van hun goede vorm”, besluit Redknapp.

Praat Mee!