BBC voorspelt: ‘El Ghazi, Kongolo en Kuyt maken transfer’

Het is weer die tijd van het jaar, de wintertransfers staan op het punt om te beginnen en de voorzitter bekijken hun chequeboekjes. De één wil graag de titel, de andere promotie en sommige hopen gewoon om te overleven. Wat gaat de komende transferperiode brengen? Het Engelse BBC lijkt een vooruitziende blik te hebben en heeft een lijst opgesteld met 50 mogelijke transfers. Op deze lijst staan drie landgenoten uit de Eredivisie.

Volgens het nieuwsmedium staat Ajax-speler Answar El Ghazi in de belangstelling van Liverpool, Manchester United, Southampton en Stoke. Het Nederlandse voetbal zit op dit moment in een slob, maar de 20-jarige buitenspeler is een speler waarvoor de fans naar het stadion komen. Het is slechts een kwestie van tijd dat de speler naar een grotere club gaat, waarschijnlijk in de Premier League.

Terence Kongolo staat volgens de BBC in de belangstelling van Southampton en Manchester United. “Hij is opgeleid door de befaamde Feyenoord academy en mocht in 2012 onder Ronald Koeman debuteren”, aldus de Britten. Koeman zou de verdediger graag naar Engeland willen halen, hoewel hij ook op het lijstje van Manchester United staat.

Spits Dirk Kuyt wordt gelinkt aan FC Barcelona. “Het klinkt misschien verrassend, maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Hij moet de back-up worden voor Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez”, aldus de BBC

Praat Mee!