Ticheler volgt Jansma op als perschef

Na het WK voetbal in Brazilië gooit Kees Jansma de handdoek in de ring als perschef van het Nederlands Elftal. De KNVB maakte woensdag rond het middaguur openbaar dat Bas Ticheler (41), momenteel verslaggever van de NOS, zijn taken over zal nemen.

Ticheler zal net als Jansma verantwoordelijk zijn voor het mediabeleid rondom het Nederlands Elftal en hij zal als woordvoerder optreden. Ook heeft hij een ondersteunende en adviserende rol voor bureau en media voorlichting van de KNVB.

De journalist is content met zijn nieuwe functie. ‘Ik ben ongelooflijk blij met deze uitdaging. Als verslaggever van de NOS heb ik het Nederlands elftal jarenlang vanaf de buitenkant bekeken, maar ik heb altijd de wens gehad ooit eens onderdeel te zijn van het team rond Oranje. Ik ben heel gelukkig dat de KNVB mij de kans en het vertrouwen geeft dat te gaan doen. Het is een zeer gevarieerde en uitdagende baan en daar verheug ik mij enorm op’, aldus Ticheler op KNVB.nl.

Directeur Bert van Oostveen noemt de aanstaande werknemer van de bond ‘een vakman’. ‘We zijn erg tevreden met de aanstelling van Bas Ticheler als perschef van Oranje. Ticheler is zonder meer een vakman die zijn sporen in de voetballerij verdiend heeft door middel van zijn werk voor de NOS. Met Kees Jansma hebben we tien jaar fantastisch gewerkt en het was dan ook niet eenvoudig om een opvolger te vinden voor iemand met zoveel ervaring en kennis binnen de voetbalwereld.’

 

Praat Mee!