Drie Nederlanders in top 10 lijst ‘rising stars 2016’

Er zijn veel jonge voetballers die deze nieuwsjaarochtend wakker werden en hopen het te gaan maken in 2016. Elk jaar zijn er veel potentiële supertalenten die naam maken, debuteren in het eerste en een goede indruk achter laten. Adam Shergold heeft voor de Daily Mail een lijst samengesteld van super talenten die wel eens kunnen doorbreken in het nieuwe jaar. Dit jaar staan er maar liefst drie landgenoten in deze lijst. 

TIMOTHY FOSU-MENSAH
Club: Manchester United
Leeftijd: 17
Positie: Centrale verdediger

Met Louis van Gaal als trainer krijg je als jonge speler altijd een kans in het eerste elftal. Helemaal omdat Van Gaal bij Manchester United niet helemaal tevreden is over de achterste linie, het lijkt een kwestie van tijd voordat de jonge Nederlander een plaats krijgt in het eerste elftal.

De in Amsterdam geboren verdediger heeft in de zomer van 2014 een transfer gemaakt van Ajax naar de Old Trafford academie en heeft een grote indruk achtergelaten door zijn inzicht, atletische bouw en veelzijdigheid.

Fosu-Mensah heeft ook aangetoond een uitstekende leider te zijn voor Oranje onder de 17 en wordt gemarkeerd als één van de grootste verdedigende talenten van het land.

ABDELHAK NOURI
Club: Ajax
Leeftijd: 18
Positie: Middenveld

Zowel Arsenal als Manchester United zijn een selectie van de vele clubs die Nouri in de gaten houden, één van de grootste talenten van de Ajax-jeugd.

De middenvelder, wiens technische vaardigheden al veel YouTube hits hebben opgeleverd, speelt voor jong Ajax maar het is een kwestie van tijd voordat trainer Frank de Boer de jonge speler een basisplaats zal geven.

DONYELL MALEN
Club: Arsenal
Leeftijd: 16
Positie: Aanvaller

Malen heeft afgelopen de overstap gemaakt van Ajax naar Arsenal. De 16-jarige heeft nog geen vaste positie maar voelt zich het beste tussen de linies. De jonge Malen heeft al gespeeld voor Arsenal onder de 19 in de UEFA Youth League en heeft onlangs zijn opwachting gemaakt bij Arsenal onder de 21.

 

Praat Mee!