Cristiano Ronaldo: ‘Strijken heeft mij tot een superster gemaakt’

We kunnen er niet omheen, Cristiano Ronaldo behoort tot één van de beste spelers aller tijden. Zijn ontwikkeling van een magere tiener tot een superster heeft de Portugees te danken aan een ongelooflijk streven, oud-trainer Alex Ferguson en een dagelijkse 1,000 ‘sit-ups’.

Maar de Real Madrid speler heeft aangegeven dat er iets is dat hem gemaakt heeft tot wie hij nu is, het huishouden. Zo vertelt hij: ‘Ik was een tiener, maar ik moest dingen doen als een man zoals mijn eigen strijken. Mijn mentale sterkte begon in die tijd. Ik ben geworden wie ik nu ben door de tijden die ik doorbracht met mijn familie en de moeilijke tijd die wij hadden.

De 30-jarige heeft ook laten weten dat hij in de toekomst geen plek meer voor hemzelf ziet in het voetbal. “Er is een leven na het voetbal. Als je me nu zou vragen of ik na het voetbal een trainerscarrière ambieer, dan zeg ik nee. Net als een voetbalmanager of een voorzitter. Je kan zeggen dat je de leukste baan hebt in de wereld, geld, auto’s en huizen.. maar dat is niet alles in het leven.” zo geeft Ronaldo ons als wijze levenslessen mee.

 

 

 

Praat Mee!