PSV en Jeffrey Bruma naderen akkoord

Jeffrey Bruma is bezig met een goed seizoen bij PSV en de leiding van de club wil niks liever dan de verdediger langer aan zich binden. Naar verwacht gaat de speler in januari een nieuwe verbintenis tekenen bij de club uit Eindhoven.

De leiding va PSV was al langer in gesprek met Bruma, maar veel schot zat er niet in de zaak. Nu zal het einde van de besprekingen nabij zijn doordat de twee partijen een akkoord naderen, zo meldt Voetbal International. “Het gaat echt alleen nog maar om het zetten van de puntjes op de i”, zegt technisch manager Marcel Brands tegen het weekblad.

Brands gaat secuur te werken en dat zorgt voor vertraging. “Het gaat daar nog om wat fiscale dingen waar we bij de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum tegenaan zijn gelopen”, zegt de td, die doelt op de zogenoemde ‘heffing op excessieve vertrekvergoedingen’.

Dat houdt in dat bedrijven en ook voetbalclubs extra belasting betalen over gouden handdrukken, die vertrekkende werknemers krijgen bij een breuk. PSV was daar vorig jaar niet van op de hoogte en moest liefst 75 procent extra belasting betalen over de bedragen die Memphis en Wijnaldum meekregen. Brands: “Dat willen we in het geval van Jeffrey als eerste goed afgedekt hebben.”

Praat Mee!