Veltman verwacht het uit te moeten vechten met De Vrij

Joël Veltman denkt dat hij en Stefan de Vrij zullen moeten strijden om de positie achter Ron Vlaar. De aanvoerder van Aston Villa is volgens Veltman onomstreden.

‘Als ik naar mijn positie kijk, verwacht ik dat Ron Vlaar sowieso meegaat naar Brazilië’, vertelt de Ajacied aan Voetbal International. ‘Met zijn ervaring en kwaliteiten lijkt me dat geen gewaagde voorspelling. Achter Ron zijn nu Stefan de Vrij en ik geselecteerd. Wij zullen het moeten uitvechten, denk ik.’

Veltman zal vooral minder kleine fouten moeten maken, vindt hij. ‘Ik maakte tegen Colombia een gigantische fout, die bijna werd afgestraft, maar daarna heb ik de draad weer opgepakt. Na de winterstop heb ik een dip gehad. Verdedigend maakte ik te veel fouten, opbouwend bracht ik niet wat ik in me heb’, is de jonge verdediger zelfkritisch.

Diego Costa en Didier Drogba
Als Veltman mee mag naar Brazilië, hoopt hij zich te kunnen meten met twee absolute topspitsen. ‘De eerste namen die in me opkomen zijn Diego Costa en Didier Drogba. Falcao is natuurlijk ook een geweldenaar, maar die ben ik bij mijn debuut al tegengekomen. En hoe mooi dacht je dat het is om tijdens trainingen van Oranje met Arjen Robben bezig te zijn?’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!