Twee Oranje-internationals in top 100 meest waardevolle spelers

Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory heeft een lijst met de 100 meeste waardevolle spelers gemaakt. Deze lijst wordt gemaakt aan de hand van leeftijd, contract, positie, aantal gespeelde wedstrijden in het afgelopen seizoen en het aantal bijhorende aantal doelpunten. Voor het onderzoek zijn alleen de vijf grootste competities (Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje en Italië) meegenomen. 

In deze lijst van 100 spelers zijn er twee Oranje-internationals terug te vinden. Memphis Depay is met zijn nummer 31 positie de hoogst genoteerde Nederlander in de lijst. Volgens de berekeningen van CIES zou de oud PSV-speler een waarde hebben van 49 miljoen euro. Zijn teamgenoot van Manchester United en natuurlijk speler van het Nederlands elftal, Daley Blind staat op nummer 65 met een waarde van 35,1 miljoen euro.

De lijst wordt natuurlijk aangevoerd door Lionel Messi, gevolgd door Neymar. Opvallend is de positie van Chelsea speler Hazard, hij staat op nummer drie en dus boven Real Madrid speler Cristiano Ronaldo die op de vierde plek staat. Harry Kane maakt de top vijf compleet.

Bekijk de volledige lijst hier.

Praat Mee!