KNVB op zoek naar winnaarsmentaliteit en completere atleten

Jelle Goes heeft gepleit voor het opleiden van completere atleten. De technisch manager van de KNVB is van mening dat in het huidige voetbal het fysieke aspect niet zomaar vergeten kan worden. Daarnaast benadrukt Goes in het interview met het Algemeen Dagblad nogmaals dat er meer gefocust moet worden op het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit.

Door de mindere prestaties van zowel Nederlandse clubs als het nationale elftal was de KNVB van mening dat er iets moest veranderen binnen het Nederlandse voetbal. Goes, die in 2013 werd aangesteld bij de KNVB, wil in mei 2016 de Hollandse School 2.0 presenteren op basis van ideeën vanuit binnen- en buitenland. Een belangrijk aspect voor de oud-bondscoach van Estland is het feit dat er meer gekeken wordt naar het fysieke aspect, omdat Goes van mening is dat een speler in de huidige tijd het niet meer redt met alleen maar techniek en tactiek.

Een ander belangrijk punt voor de KNVB blijft het ontwikkelen van meer winnaarsmentaliteit bij de Nederlandse (jeugd)spelers. Goes geeft hierbij een quote van Lars Lagerbäck als voorbeeld waarin de huidige bondscoach van IJsland vertelt dat de Eredivisie nog steeds een fantastische competitie is voor jonge spelers, maar dat er wel iets meer gehamerd mag worden op strijd leveren en het belang van winnen. Hoe die winnaarsmentaliteit moet worden toegepast tijdens het opleiden, kan Goes nog niet concreet maken. Wel houdt hij de suggestie open dat het ook zonder het traditionele 4-3-3 systeem zou kunnen worden toegepast.

Praat Mee!