Hiddink opvallendste naam als adviseur KNVB

Guus Hiddink is een van de vele adviseurs die de KNVB helpt bij het schrijven van het toekomstplan voor het Nederlands voetbal. De interim-coach van Chelsea werd op 1 juli 2015 ontslagen door de KNVB, maar de voetbalbond gelooft nog steeds in een belangrijke rol voor de oud-bondscoach voor het Nederlandse voetbal.

Jelle Goes bewondert het feit dat Hiddink ondanks zijn ontslag toch nog steeds het beste voor heeft met het Nederlandse voetbal. Daarnaast vertelt de technisch manager van de KNVB aan VI dat hij binnenkort een bezoek zal brengen aan Londen om daar de huidige stand van zaken te bespreken met Hiddink.

De huidige staf van het Nederlandse elftal heeft ook een rol binnen de werkgroepen die moeten leiden tot betere maatstaven voor het opleiden van spelers. Het Algemeen Dagblad laat weten dat bondscoach Danny Blind een werkgroep leidt waar gestreefd wordt naar het kijken voor hogere eisen voor het verdedigen en is Ruud van Nistelrooy bezig met een werkgroep waar gekeken wordt naar meer weerstand creëren tijdens trainingen en wedstrijden.

Andere namen die zich bezighouden met het ontwikkelen van de Hollandse School 2.0 zijn onder andere Dirk Kuyt, Jaap Stam, Foppe de Haan en Bert van Marwijk. In mei 2016 wil de KNVB het plan presenteren wat moet leiden tot vernieuwing en verbetering binnen het Nederlandse voetbal.

Praat Mee!