Litmanen: ‘Er is altijd wel wat bij Ajax’

Op dit moment is Jari Litmanen bezig met een trainerscursus in zijn thuisland, Finland. Of de Ajax publiekslieveling ooit weer terug keert op het oude nest in Amsterdam kan hij niet voorspellen. 

“Ik was als voetballer de opvolger van Dennis Bergkamp, misschien word ik dat als assistent-trainer ook weer, haha”, lacht hij in gesprek met Voetbal International. “Soms gebeuren dingen heel snel in het voetbal. Toen Ajax in 1992 in mei de UEFA Cup won, wist ik niet dat ik een paar maanden later in Amsterdam zou voetballen. We zullen zien wat er gebeurt.”

Dat het om dit moment enigszins onrustig is bij Ajax schrikt de 44-jarige Fin niet af. “Is er wat aan de hand dan? Er is altijd wel wat bij Ajax. Of het iets typisch Ajax, Amsterdams of Nederlands is weet ik niet maar over drie jaar is er weer iets en over zes jaar weer. In Finland is het in elk geval een stuk rustiger, maar wij hebben ook nooit succes. Je kunt je dus afvragen wat beter is.”

“Ajax is natuurlijk nog belangrijk voor me, ik heb er als speler mijn meest succesvolle tijd gehad”, vervolgt de Fin. “Dat Cruijff niets meer met Ajax te maken wil hebben, dat geloof je toch zelf niet? Over de onrust maak ik me in elk geval geen zorgen, het komt namelijk altijd weer goed met Ajax. Omdat iedereen bij de club wil dat Ajax top is.” sluit Litmanen af.

 

Praat Mee!