Klaassen ziet ’10’ als zijn beste positie

Davy Klaassen is blij dat hij dit seizoen weer op ’10’ mag spelen bij Ajax. De aanvoerder van Ajax is van mening dat hij op deze positie beter tot zijn recht komt dan op de controlerende positie waar hij vorig jaar veelvuldig speelde.

Klaassen geeft in een interview met VI aan dat hij als nummer 10 zijn kwaliteiten beter kwijt kan. Hij is van mening dat zijn natuurlijke drang naar voren te veel werd afgeremd op de momenten dat hij speelde als controlerende middenvelder. De viervoudige international ziet het bewijs daarvoor in zijn statistieken. ‘Vorig seizoen maakte ik in de Eredivisie zes goals, nu sta ik halverwege de competitie al op zeven.’ Daarnaast ziet Klaassen door het spelen met een ’10’ meer mogelijkheden tot het creëren van verrassingen in het aanvalsspel.

Een belangrijk punt waar Klaassen aan heeft gewerkt is het doseren van zijn energie. Recent was het Johan Cruijff die vaststelde dat de middenvelder te veel kilometers aflegde. De Ajacied kan zich vinden in de woorden van de legendarische nummer 14. ‘Het zit in mijn karakter dat ik overal op het veld wil helpen. En dan overbrug je soms grote afstanden.’ Door zijn huidige rol als nummer 10 hoeft hij naar eigen zeggen in de Eredivisie ook minder vaak achter zijn tegenstander aan te rennen, wat Klaassen zou helpen om tot het einde van de wedstrijd gevaarlijk te kunnen zijn.

Praat Mee!