Verheijen plaatst grote vraagtekens bij schema Oranje

Oranje komt woensdag voor het eerst bij elkaar. Om 18:00 uur zullen de spelers van bondscoach Louis van Gaal voor het eerst op het veld staan. Daarna zal het team nog dertien keer trainen de komende tien dagen. Te veel, vindt inspanningsfysioloog Raymond Verheijen.

‘Het gaat nu niet om fitheid, maar om frisheid’, zegt Verheijen in Voetbal International. ‘Na een seizoen is de conditie nog prima, maar de frisheid laag. Dat laatste moet je zien terug te krijgen en dat gaat niet als je twee keer per dag intensief traint. Van Gaal laat zijn oren hangen naar het pseudo-wetenschappelijke gebabbel van Jos van Dijk (inspanningsfysioloog Oranje, red.).’

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan niks met de kritiek van Verheijen. ‘Er komt een belangrijk toernooi aan’, beredeneert Koeman. ‘Dus ik geloof niet dat de spelers er moeite mee zullen hebben. Daarbij zijn de jongens van Feyenoord erg fit, dat hebben ze bewezen in de laatste fase van de competitie waarin we de tweede plaats veiligstelden.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!