‘El Ghazi heeft de kwaliteiten van een Oranje-international’

Anwar El Ghazi begon het seizoen sterk bij Ajax en scoorde bijna wekelijks en verdiende zijn Interland debuut bij het Nederlands elftal. Toch lijkt er de laatste weken wat zand in de motor te zitten van de aanvaller. Toch houdt Ronald de Boer vertrouwen in de jongeling. 

”Want hij heeft echt specifieke kwaliteiten in huis, kwaliteiten van een Oranje-international. Fysiek sterk, scoren. Dat maakt hem anders dan anderen”, schrijft de Noord-Hollandse analist in gesprek met het Algemeen Dagblad. ”Al moet hij soms simpeler voetballen. Een plan B hebben. Niet altijd proberen drie man te passeren. Maar dat is ook weer de kracht van een buitenspeler.”

De Boer die in de jeugd van Ajax al samenwerkte met El Ghazi en de jonge International goed kent:  ”En dan kan hij heel kwaad worden als het niet loopt. Vooral op zichzelf. Dan is hij soms moeilijk te coachen. Maar het mooie aan hem is wel: dan komt hij even later naar je toe om te zeggen dat je gelijk had. Een leuke, lieve jongen. Leergierig. Hij wil écht heel goed worden.”

Praat Mee!