Vrouw van Dries Mertens maakt serie over voetbalvrouwen

Wij kunnen in Nederland niet genoeg krijgen van voetbalvrouwen en hun gepost foto’s. Dat voetbalvrouwen het goed doen moet ook de vrouw van Belgisch-international Dries Mertens gedacht hebben. De blonde schone gaat een serie maken over de vrouwen aan de zijde van de Internationals. 

Voor Katrin Kerkhofs is de televisie niet vreemd, ze heeft eerder ervaring opgedaan achter de schermen van verschillende productiehuizen, kwam zelf met het idee om op bezoek te gaan bij haar collega-voetbalvrouwen.  De reportagereeks zal een portret schetsen van de vrouwen achter, naast en bij de Rode Duivels, in de aanloop naar het EK van 2016 in Frankrijk.

Kerkhofs gaat na of haar collega-voetbalvrouwen worstelen met dezelfde problemen en vragen als zij. Hoe staan zij in het leven? Wat hebben ze opgegeven voor hun Rode Duivel en hoe hebben zij hun leven georganiseerd gekregen? En is Koning Voetbal de enige baas in huis?

“De Rode Duivels zijn niet alleen steengoede voetballers, het nationale elftal vormt ook een hechte vriendenkliek. Maar de vrouwen van de spelers kennen elkaar nauwelijks en daar hoop ik verandering in te brengen”, zegt Kerkhofs.

“Voor het programma reis ik naar de verschillende voetbalsteden van de Rode Duivels waar de vrouwen hun thuis van hebben gemaakt. Ik logeer een paar dagen bij elk van hen om hun dagelijkse leven te volgen. Hun mannen spelen voor één keer geen hoofdrol, maar een bijrol in het verhaal.”

Welke voetbalvrouwen zullen deelnemen, wordt later gecommuniceerd. Het nieuwe programma zal later dit voorjaar op VIER worden uitgezonden.

We dem boyz 🐙🐟🐠🐋🐳🐬 #islandkids #honeymoonlife

Een foto die is geplaatst door katkerkhofs (@katkerkhofs) op

Praat Mee!