Louis van Gaal is niet bang voor Pep Guardiola

Dat naar verwachting Pep Guardiola het volgende seizoen coach is van Manchester City maakt geen indruk op Manchester United trainer Louis van Gaal. De Nederlandse trainer heeft aangegeven dat hij niet bang is voor de komst van de Spaanse oefenmeester naar de Premier League.

Daar waar Guardiola gelinkt wordt aan Manchester City gaan er ook geruchten dat de trainer de plaats van Louis van Gaal gaat innemen bij de andere club uit Manchester. Bij de vraag op de oud bondscoach druk voelt bij de komst van Guardiola naar Engeland verklaarde Van Gaal: “Ik weet niet zeker of hij het volgende seizoen wel manager zal worden van een club uit de Premier League. Ik ben aan het einde van mijn carrière, dus voor mij is het ook niet interessant. Voor mij is het interessant hoe ik het doe bij Manchester United en na dit seizoen heb ik nog een contract voor een nieuw jaar.”

Van Gaal vervolgt: “Voor bepaalde mensen lijkt het vreemd, maar veel trainers hebben de ambitie om het voetbal in Engeland te ‘proeven’. Ik heb dat, maar ook Guardiola heeft dat. Ik denk dat het erg goed van hem is dat hij dat nu gaat doen.”

 

De positie van Van Gaal lijkt na de winst op Swansea en het gelijkspel tegen Chelsea in een rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Zaterdag 9 januari speelt Manchester United in de derde ronde van de FA Cup tegen Sheffield United.

 

Praat Mee!