De Boer: ‘Mislopen EK is gunstig voor Ajax’

Voor veel Nederlanders was het mislopen van Oranje voor het aankomende EK in Frankrijk een grote blamage en een zwarte bladzijde in het Nederlandse voetbal. Niet voor Ajax-trainer Frank de Boer, door het mislopen van het EK ziet hij de toekomst van Ajax rooskleurig in.

Door het mislopen van het EK denkt Frank de Boer dat zijn selecte bij Ajax grotendeels in tact blijft: “Op het EK kan je grootse wedstrijden spelen tegen grote landen, maar nu dat niet aan de orde is ben ik niet bang voor een leegloop bij Ajax”. De vrees voor interesse in zijn spelers is hierdoor dus een stuk minder geworden. Met Veltman, Klaassen, El Ghazi, Cillessen en Tete levert Ajax veel spelers af aan het Nederlands elftal.

Op dit moment verblijft Ajax op trainingskamp in Turkije ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft. Frank de Boer is meer als tevreden over de ontwikkelingen: “We hebben laten weten dat iedereen de eerste week een eigen indeling mocht hebben, nu is iedereen fris en gebrand op een goede tweede competitiehelft”

Praat Mee!