Oranje gaat Google Glass en Oculus Rift gebruiken

Het Nederlands Elftal gaat tijdens de voorbereiding op het WK gebruik maken van twee nieuwe technologieën. Zo zullen de spelers tijdens en na trainingen gebruik gaan maken van Google Glass en Oculus Rift, zo weet nu.nl.

Het IT-bedrijf ‘Triple IT’ ontwikkelde software waarmee deze technologie kan bijdragen aan de voetbalsport. Zo werden er voor Google Glass applicaties ontwikkeld waarmee statistieken als de opstelling van een team of de lengte van een speler getoond kunnen worden.  De tweede applicatie voor Google Glass is vernieuwender, hiermee kunnen onder andere video-analyses bekeken worden.

Triple IT gebruikt de oclusus Rift om spelers een beter beeld van elkaar te geven. ‘Van Persie krijgt de bal niet, maar kan door de Oculus rift-bril precies zien wat Sneijder op dat moment zag. Op die manier kan Van Persie er de volgende keer voor zorgen dat hij wel aanspeelbaar is voor Sneijder’, aldus Sander Schouten, projectleider bij het IT bedrijf. ‘Het veld is in alle richtingen zichtbaar zodat er een oneindig aantal situaties beschikbaar zijn om mee te oefenen’. (Foto: Frank C. Müller, Baden-Baden)

Praat Mee!