Twitterend Nederland wil Jorge Sampaoli #SampaoliNaarZeist

Het Nederlandse Elftal is nog niet eens gestart met het kwalificatietoernooi voor het WK 2018 of Danny Blind moet alweer een eerste storm vol kritiek zien te doorstaan. Twitterend Nederland is namelijk druk bezig met #SampaoliNaarZeist populair te maken.

Het bericht dat Jorge Sampaoli stopt met zijn baan als bondscoach van Chili zorgde voor enthousiaste reacties bij gerenommeerde Twitteraars als Pieter Zwart en Brusselmans. De trainer ontving veel lof voor het spectaculaire en aantrekkelijke voetbal wat hij Chili liet spelen. Bovendien won de Argentijnse coach met Chili ook nog eens de Copa America 2015. Een hele geruststelling voor de KNVB dus, waar de voetbalbond het idee heeft dat aanvallend spel niet meer goed gecombineerd kan worden met resultaten.

Gezien de grote steun die de hashtag krijgt, kan het niet lang meer duren voordat #SampaoliNaarZeist trending topic wordt in Nederland. De KNVB zou gek zijn om weer de fout te maken om niet meer naar het volk te luisteren. Welkom in Nederland, Jorge. Laat het Nederlands voetbal weer spelen waar we al tijden naar verlangen!

Praat Mee!