Messi uitgeroepen tot winnaar Ballon d’Or

Het mag dan misschien niet een verassing zijn maar knap is het wel. Lionel Messi wint op zijn 28-jarige leeftijd alweer zijn vijfde Ballon d’Or. De prijs voor beste voetballer van het jaar ontving Messi vanavond op het Ballon d’Or gala in het Zwitserse Zürich uit de handen van de Braziliaanse legende Kaka.

Messi was genomineerd samen met Real Madrid speler Cristiano Ronaldo en ploeggenoot bij Barcelona; Neymar. De vorige twee edities zag de Argentijn de prijs nog naar Ronaldo gaan maar dit jaar was de kleine dribbelaar de grote favoriet. Het is voor de vijfde keer dat Messi de prijs voor beste speler wint, eerder deed hij dat al in 2009, 2010, 2011 en 2012. Ronaldo won de prijs in 2008, 2013 en 2014.

Afgelopen jaar had Messi een groot aandeel in de treble van zijn club Barcelona. Dat deed hij ook eerder in zijn loopbaan, in 2009 won hij ook al eens de drie grote prijzen met Barça. Net als toen was Messi ook in 2015 weer dé man waar het om draaide bij de Catalaanse grootmacht. Messi stond er altijd op de belangrijke momenten. Zo was hij twee keer trefzeker in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. Ook scoorde hij een belangrijke treffer in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Club in Camp Nou.

Praat Mee!