‘Het nummer 7 shirt heeft mijn carrière veranderd’

Cristiano Ronaldo heeft aangegeven dat het shirt met rugnummer 7 zijn voetbal carrière heeft veranderd. Dit shirt kreeg de Portugees voor het eerst bij Manchester United van zijn toenmalige trainer Sir Alex Ferguson waarvoor Ronaldo hem erg dankbaar is.

Dit vertelde de kanshebber voor de Ballon d’Or tijdens de officiële persmelding. Ronaldo denkt dat Lionel Messi gekroond wordt tot beste speler van de wereld maar kijkt graag terug op zijn carrière en hoe hij het beroemde shirt heeft gekregen.

Zo vertelde hij: “Op het begin van mijn loopbaan speelde ik niet met nummer 7. Toen ik arriveerde bij Manchester United vroeg ik om het shirt met nummer 28, omdat ik deze ook droeg bij Sporting Portugal. De coach was hier niet mee eens en gaf mij mijn nummer 7 shirt. Eerst was ik er wat angstig voor omdat ik wist dat Beckham het shirt ook heeft gedragen. Maar ik heb de uitdaging geaccepteerd en sindsdien is het mijn geluksnummer. Alles wat ik heb gewonnen in het voetbal was met dit rugnummer.” aldus Cristiano Ronaldo vlak voor de uitreiking van voetballer van het jaar.

Praat Mee!