Blind en Robben verkozen Messi tot winnaar Gouden Bal

Onze Oranje-aanvoerder Arjen Robben en bondscoach Danny Blind hebben in de strijd om de Ballon d’Or beiden winnaar Lionel Messi op nummer één gezet in hun favoriete top drie. Naast Messi heeft de aanvoerder nog gekozen voor een volledige Barcelona podium met Neymar en Luis Suárez. De bondscoach heeft de Portugees Cristiano Ronaldo op nummer twee gezet, opvallend is de derde plaats voor Bayern München speler Thomas Müller. 

Winnaar Messi mocht als aanvoerder van het Argentijnse team ook zijn stem uitbrengen, hij koos voor zijn clubgenoten bij Barcelona; Luis Suárez, Neymar en Andrés Iniesta. Niet zo vreemd dat ook Cristiano Ronaldo de voorkeur had voor spelers van zijn Real Madrid. De Portugees gaf de voorkeur aan Karim Benzema, James Rodrígues en Gareth Bale.

Voor de Nederlanders was het een rustige avond, alleen aanvoerder Robben was verkiesbaar voor de Ballon d’Or. Er was toch één iemand die Robben zag als de allerbeste van de wereld, namelijk de bondscoach van Pakistan; Basheer Al Shamlan Mohammad Shamlan Mubarak. De bondscoaches van Mongolië, Letland, Turkije, Turkmenistan en Nicaragua hadden ook een plek op het podium voor Robben, maar dat bleek bij lange na niet genoeg te zijn.

Praat Mee!